Media

Thought people grew out of ADHD?
Think again

Specialised ADHD life coaches could provide a welcome respite for adults with the often-undiagnosed condition, according to a Swedish expert currently leading the first ever training course in Malta. Coaching for ADHD (Attention Deficit Hyperactivity…

Läs hela artikeln här»


”Att ha en ADHD-Coach borde vara möjligt för alla vuxna. Det kan aldrig vara för sent eller för tidigt att förändra sitt liv till det bättre”

SOMMARLÄSNING DEL 2, ur boken #Hypersjälar: ”Det skulle vara möjligt för alla vuxna med ADHD att kunna välja ADHD Coaching som en kompletterande del av sin behandling.” Marie Enbäck startade ett ideellt nätverk och är Sveriges första ADHD Coach.

Läs hela artikeln här»


Mediernas bild av adhd är fördomsfull

Debattören: Medicinering har gett många ökad livskvalitet
Den senaste tiden har medierna rapporterat om hur många fler som diagnosticerats med adhd, hur medicineringen ökat. Debattörer och journalister har utryckt att det råder en diagnoshysteri och att läkare tjänar miljoner på att ställa adhd-diagnoser och skriva ut läkemedel.

Läs hela artikeln här»


2016–300×243.png” alt=”” width=”300″ height=”243″ />

“Särskilt de första samtalen kan bli känslosamma”

Lyssna förutsättningslöst och ställ öppna frågor. Det är ledorden för Adhd-coachen Marie Enbäck som värderar jämlika relationer med klienterna.Intresset för coaching uppstod när hon gick en kurs i personlig utveckling. Hon funderade på vad kursledaren gjorde och kom fram till att hon ville göra samma sak.

Läs hela artikeln här»


”Fel råd ges i ny rapport om barn med adhd”

En ny rapport från Specialpedagogiska skolmyndigheten sprider en felaktig bild av adhd. Att lägga så stor vikt vid minskning av störande beteenden och så lite fokus på hur skolan kan stötta dessa barn ligger inte alls i linje med aktuell forskning…

Läs hela artikeln här»