ADHD Coach Marie Enbäck – Föreläsningar / workshops och utbildningar


Om ADHD och ADHD Coaching
ADHD och ett Coachande förhållningssätt
ADHD,kreativitet och entreprenörskap
ADHD och livstil ”Knoppen och Kroppen”
Kvinnor med ADHD
ADHD ,styrkor,talang,och positiva egenskaper
ADHD på arbetsplatsen
ADHD och jobbsökande

För vidare information kontakta Marie Enbäck
Presentationerna kan kombineras med varandra till kortare eller längre program.Längden för vart ämne kan varieras mellan 30 min – 3 timmar.Efter era önskemål 30 min / 90 min / halvdag/ eller heldag.
Innhållet anpassas till åhörarnas/ deltagarnas yrkeskategori och kunskapsnivå.

En annan service är att inkludera bokbord med facklitteratur på er konferens,föreläsning eller utbildningsdag.

20131120-111014.jpg

20131120-111058.jpg

20131120-111125.jpg

ADHD Awareness Week Sweden 14-20 Oktober 2012

Den 14-20 Oktober är det ADHD Awareness Week 2012.En vecka som återkommer vart år och sätter ljuset på ADHD. Alla kan vara med i någon aktivitet och ingen aktivitet är för stor eller för liten.

Efter att i många år talat för och försökt upplysa människor om de starka och positiva sidorna med ADHD så tycker jag mig skönja en ljusning i att medvetenheten har ökat hos allmänheten.Men det finns fortfarande  många människor – de flesta som bara fokuserar på problem och vad som har gått fel, vad som är fel. och vad som kan bli fel…

Under ADHD Awareness Week lyfter vi fram det goda.

Så många människor älskar, beundrar eller har en vän med ADHD.

 

gilla ADHD Awarenessweek på facebook

https://www.facebook.com/Adhdawarenessweek.se?ref=notif&notif_t=page_new_likes

ADHD i rampljuset

Plötsligt har ADHD hamnat mitt i rampljuset.Den olympiska arenan har riktat sina starka strålkastare mot några fantastiska olympier med ADHD och deras otroliga idrottsprestationer.

                                                               

 

                                                                Louis Smith, Gynmnastik

                                                               Michael Phelps, Simning

                                                                Ashley McKenzi, Judo

Michael Phelps, den amerikanska simmaren med rekordet 22 OS-medaljer hittills är förmodligen den mest kända personen i världen med ADHD.När han blev diagnostiserad som barn fick hans mamma höra av en lärare att sonen aldrig skulle klara av att fokusera på någonting.Det visade sig att han visst kunde det.Han lyckades med stöd av sin mor  kanalisera sin hyperaktiva energi över till simning.Michael som annars var ett otåligt och okoncentrerat barn kunde  vänta i timmar på tävlingar tills det blev hans tur att simma.

¤

Ashley McKenzie historia är mer dramatisk.Han har blivit relegerad från tre skolor, och blivit placerad på ungdomsvårdsanstalt.Han säger att hans sport räddat honom från ett liv i fängelse.Men hans idrottskarriär har också samtidigt inneburit svårigheter för honom att ta ta itu med sina beteendeproblem eftersom han inte kan medicinera.Beteendeproblemen som främst orsakas av hans impulsivitet kan delvis lindras av medicinsk behandling som inte är tillåten i sportssammanhang.Han får fortfarande olika bestraffningar inom idrotten för sitt beteende, men kämpar på med sig själv och med sin Judo.

¤

Gymnasten Louis Smith är med i gymnastiklaget som gav Britterna sin första medalj i gymnastik på mycket äålänge.Som mycket liten provade han många sporter innan gymnastiken till slut blev hans stora passion.Hans ensamstående mor hämtade honom efter skolan och han bytte om och åt i bilen varje dag på väg till träningarna.På ryggen har han en tatuering med texten ” What I deserve, I earn ”

¤

De här tre fantastiska atleterna och förebilderna har fått allmänheten att bli mer mottagliga för information och kunskap om ADHD.De bidrar stort till att stigmatisering kring diagnosen minskar och förståelsen ökar.

 

Jag kommer snart att återkomma till ämnet om ADHD prestationer,egenskaper, motivation bl.a Stora ämnen som tas upp i Guldmedaljörer och Entreprenörer.

ADHD Coach Marie Enbäck’s nya hemsida

 

Så nu är den nya sidan  uppe.
En sida med blogg och det betyder att jag kommer att blogga på den här sidan.
Inte varje dag men kanske några gånger i månaden.
Jag har gästbloggat förut på sidorna NPFforum.se och på attention-riks.se så ni som vill läsa de inläggen får gärna gå dit så länge tills jag  kommer i gång  med länkar och annat.
Jag kommer att skriva om ADHD och när jag gör det så baserar jag det jag skriver på fakta eller erfarenhet.
Det är semestertider för många nu och jag hoppas att alla tar sin dagar till vara. Även de regniga dagarna.
Tänk på att även om de yttre kraven minskar i antal på sommaren så kan det vara  just i hängmattan med all den lediga tiden som ADHD kan kännas som allra svårast…för en del